Мислите на великите художници - първа част
15.07.2017 01:00:52

Мислите на великите художници - първа част

В поредица от три статии ще ви представим вдъхновяващи цитати от най-великите художници. Защото всички имаме нужда от муза, която да ни помага да творим!

 

Леонардо да Винчи

"Добрият художник трябва да изобрази две неща — физическата външност на модела си, и неговите мисли и духовни състояния. Постигането на първото е лесно, но на второто е много трудно."

"Искай съвет от този, който умее да побеждава самия себе си."

"Където мисълта не работи заедно с ръката, там няма художник."

 

Пабло Пикасо

"Винаги правя това, което не мога, за да мога да се науча да го правя."

"Всички се опитват да разберат живописта.Защо не се опитват да разберат пеенето на птиците?"

"Вкусът – това е враг на творчеството."

"Аз не рисувам това, което виждам. Рисувам това, което мисля."

"Живописта – това е просто друг начин за водене на дневник."

 

Салвадор Дали

"Аз съм обиталището на един гений."

"Никак не ме трогва онова, което пишат критиците. Знам, че дълбоко в душата си те обичат моите работи, но се страхуват да го признаят."

"Художник не е онзи, който се вдъхновява, а онзи, който вдъхновява."

"Уважавам всякакви убеждения и преди всичко онези, които са несъвместими с моите."

 

Източници: www.wikipedia.org, www.tretooko.com, www.pixabay.com

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Как да изберем картини за офиса?
Мислите на великите художници - първа част

интересни новини от света на изкуството

интересни новини от света на изкуството

Мислите на великите художници - първа част

Мислите на великите художници - първа част

Вдъхновяващи цитати от Леонардо да Винчи, Салвадор Дали и Пабло Пикасо Вдъхновяващи цитати от Леонардо да Винчи, Салвадор Дали и Пабло Пикасо 2020-09-16T20:52:46+03:00 Мислите на великите художници - първа част

<p><span style="font-size: 12pt;">В поредица от три статии ще ви представим вдъхновяващи цитати от най-великите художници. Защото всички имаме нужда от муза, която да ни помага да творим!</span></p> <p>&nbsp;</p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Леонардо да Винчи</strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">"Добрият художник трябва да изобрази две неща &mdash; физическата външност на модела си, и неговите мисли и духовни състояния. Постигането на първото е лесно, но на второто е много трудно."</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">"Искай съвет от този, който умее да побеждава самия себе си."</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">"Където мисълта не работи заедно с ръката, там няма художник."</span></p> <p>&nbsp;</p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Пабло Пикасо</strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">"Винаги правя това, което не мога, за да мога да се науча да го правя."</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">"Всички се опитват да разберат живописта.Защо не се опитват да разберат пеенето на птиците?"</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">"Вкусът &ndash; това е враг на творчеството."</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">"Аз не рисувам това, което виждам. Рисувам това, което мисля."</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">"Живописта &ndash; това е просто друг начин за водене на дневник."</span></p> <p>&nbsp;</p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Салвадор Дали</strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">"Аз съм обиталището на един гений."</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">"Никак не ме трогва онова, което пишат критиците. Знам, че дълбоко в душата си те обичат моите работи, но се страхуват да го признаят."</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">"Художник не е онзи, който се вдъхновява, а онзи, който вдъхновява."</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">"Уважавам всякакви убеждения и преди всичко онези, които са несъвместими с моите."</span></p> <p>&nbsp;</p> <p><span style="font-size: 10pt;">Източници: www.wikipedia.org, www.tretooko.com, www.pixabay.com</span></p>

, , , ,